6 - 7 november Amersfoort

David Douglas (NL)

Vanuit de ruimte beamt Douglas electronica, house, ambient en pop

Halverwege 2014 verscheen David Douglas' debuutalbum 'Moon Observations'. De Utrechtse producer liet daarmee een overtreffende trap horen op zijn in 2012 uitgebrachte EP 'Royal Horticultural Society'. Vooral met de singles 'California Poppy', ‘Higher’ en 'White Heat Blood' (feat. Blaudzun) van het album vergaarde hij flink veel internationale support van media als Pitchfork, XL8R, VICE’s THUMP en BBC 1.

David werd door 3voor12 uitgeroepen tot ‘Hollandse Nieuwe’, dat in september tevens zijn debuutalbum nomineerde als Album Van Het Jaar. Gezamelijk met o.a. Blaudzun, Thomas Azier en Typhoon.

Mede door de samenwerking met Earth Agency in Londen, een specialist op het gebied van alternatieve elektronica, komt najaar 2014 ook de stroom buitenlandse shows goed op gang. Zo deed David onder andere Hamburg, Wenen, Gent, Parijs, Bilbao, Oslo en Krasnodar aan waar de sterk uitgebalanceerde mix van elektronica, house, ambient en pop vooral goed in de smaak valt bij fans van Caribou, Röyksopp, Apparat en John Talabot.

Momenteel werkt David Douglas aan heel album met Blaudzun.

Clark (UK)

Nathan Fake (UK)

Pional DJ-set (ES)

Letherette (UK)

Phon.o (DE)

Gajek (DE)

Dollkraut

Elias Mazian

Sofie Letitre (NL)

David Douglas (NL)

MAASK (NL)

Yakumo Orchestra (NL)

OIJ (NL)

Feiertag (NL)

Scott Franka

Qbical live

Thud Hola